‘Waardevolle data zijn essentieel in de digitale transformatie'

Published on
December 23, 2022
in
Written by:
Dewi Van De Vyver
Tech enthousiast, Inspiring Fifty Europe, ICT Women of the Year, Podcastmember Tech45, founder The Ada Talks
This story was originally published by
De Tijd
Desi Van De Vyver: "Waardeville data zijn essentieel in de digitale transformatie"
Na de coronacrisis houden veel bedrijven en organisaties de vinger op de knip. ‘Misschien blijven ze hun tools en procedures wel voort digitaliseren, maar helaas zetten ze niet in op innovatieve projecten. En het is jammer dat de steunmaatregelen daarvoor uitblijven’, zegt Dewi Van De Vyver van Flow Pilots.

In het prestigieuze rijtje laureaten van ICT Woman of the Year prijkt sinds dit jaar ook de naam van Dewi Van De Vyver (39). Ze is de CEO van het Antwerpse digitale-innovatiebedrijf Flow Pilots en werkelijk gepassioneerd door innovatie. Die passie kreeg ze met de paplepel mee via haar moeder, die dankzij haar job in de telecomsector de nieuwste toestellen en snufjes thuis kon uittesten. Van De Vyver wil nu ook anderen – en zeker vrouwen en meisjes – aanzetten om op de digitale trein te springen: ‘Digitalisering biedt enorme opportuniteiten, maar het wordt ook een scherprechter met achterblijvers’.

Na een Master in Communicatiewetenschappen aan de UA vulde Dewi Van De Vyver dat diploma aan met opleidingen management, recht, economie en grafische vormgeving. In 2003 begon ze haar carrière op het kabinet van de toenmalige premier Guy Verhofstadt, waar ze betrokken werd bij informatiseringsprojecten van de overheid. ‘Mijn functies hadden altijd een ICT-component’, vertelt ze.


Read the full Story

Visit the website of

De Tijd

De Tijd

Ask me anything

I love receiving inspiring questions. Feel free to challenge my mind!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.