Vrouwen en ondernemen: mannen zijn de missing link

Published on
in
Written by:
This story was originally published by
Data News

Onze maatschappelijke vooroordelen zijn hardnekkig. Mannen zien overal kansen en gaan ervan uit dat die voor iedereen - ook vrouwen - voor het oprapen liggen. We worden van jongs af aan geprogrammeerd om zo te denken. Uit studies blijkt dat meisjes al op zesjarige leeftijd aangeven dat jongens meer geschikt zijn voor 'heel slimme activiteiten', zoals wiskunde. Het probleem is met andere woorden breder dan het ondernemerschap alleen en het ontstaat veel vroeger dan we denken.

Wie de ondervertegenwoordiging van vrouwen in het ondernemerslandschap niet als een probleem ziet, fnuikt de toekomst voor ons allen

We zijn allemaal - mannen én vrouwen - producten van onze opvoeding en omgeving. Dat kleurt onze blik onvermijdelijk. We kunnen niemand die gekleurde blik verwijten, wél dat ze die niet erkennen en verruimen. Wie de ondervertegenwoordiging van vrouwen in het start-up landschap en het ondernemerslandschap niet als een probleem ziet, en zich blijft verschuilen achter clichés en stereotypen, fnuikt de toekomst voor ons allen.

Read the full Story

Visit the website of

Data News

Data News

Ask me anything

I love receiving inspiring questions. Feel free to challenge my mind!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.